Производителят на Одрински кори под бранда Голдис е санкционирана заради заблуждаваща

...
Производителят на Одрински кори под бранда Голдис е санкционирана заради заблуждаваща
Коментари Харесай

КЗК глоби пловдивски производител на “Одрински кори“ заради фалшива реклама

Производителят на " Одрински кори " под марката " Голдис "  е глобена поради заблуждаваща реклама. 
Прочетете още
„ Голдис фуудс енд дринкс “ ООД е пловдивска компания за тестени артикули на братята Васко и Ангел Стоименови. Производството е в Южната промишлена зона на Пловдив. 

През 2023 година по телевизионни и цифрови медийни канали, както и в обществените мрежи стартира масирана реклама на " Одрински кори ". В рекламните клипове се споделя, че за приготвянето на корите за най-хубавата баница се употребява " най-хубавото брашно, изворна вода, както и че са изпечени на сач на дъбови клончета ". Потребител на продукта обаче забелязал, че на опаковката е разказано, че при производството са употребявани всеобщо публикуваното бяло брашно, питейна вода, като на етикета не е маркирано изпичане с дъбови клончета, което съгласно него би повлияло на вкусовите качества на продукта.

По мотив рекламата Комисията за защита на конкуренцията стартира произвеждане за нелоялна конкуренция. В хода на инспекцията производителят на кори не показва надлежни доказателства за истинността на тези послания.

Още повече, че изследването на Комисия за защита на конкуренцията открива, че за приготвянето на " Одрински кори " са употребявани бяло брашно вид 500, питейна вода, а изпичането се прави в промишлени условия на газова горелка.

Дори от самата компания признават, че съответно употребяваните рекламни послания са препратки към българския фолклор, като допълват, че описаните съставки и софтуерен развой в рекламата е невероятно да бъдат спазвани при промишлено произвеждане на кори за баница и това е добре известно на приблизително осведомения консуматор.

 

" Неверните послания са от естество да повлияят върху икономическото държание на потребителите, до които доближават, т.е. да ги стимулират към закупуване на продукта, и по този метод да обиден по некоректен метод ползите на съперниците, предлагащи сходни артикули ", изясняват специалистите от комисията, разгледала проблема. 

Заради нарушаването Комисия за защита на конкуренцията е наложил имуществена глоба в размер на 62 220 лева.– 2%  от общия оборот на сдружението за 2021 г. 

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР